Wciaganie na lawetę samochodu na biegu ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mariombm
    Classic
    • 2011
    • 27

Zamieszczone przez kropeck
    Powstawanie tego gadżetu obserwuję już od ponad roku. Jest GENIALNE! i jest w cholerę bardziej skomplikowane, niż to wynika z tego filmiku
    Chłopaki z innego koła naukowego robili taki projekt - nie jest to prosta rzecz

http://www.sadistic.pl/latajace-robo...sa-vt74385.htm tu są takie tylko bardziej autonomiczne
  • seba12a
    Ambiente
    • 2010
    • 142

A mianowicie jak w temacie ?

Czy to bezpieczne ?Jak wrzucę wsteczny a koleś będzie chciał mnie wciągać do przodu ? Czy nie rozwali się coś w skrzyni ? Pewnie myślicie"to wrzuc na luz" Ale np jak samochód zaparkowałem ze wstecznym i ręcznym. Straz miejska chce mnie ściągnać a mnie nie ma ? Pewnie na chama bedą ciągnać
    Zarabiam - podatek, lokata - podatek, kupuje auto -podatek, benzyna - 3zł podatku, sprzedaje samochód podatek. Ile % zostaje z moich pieniędzy ? 20% ?

Komentarz

• endryu
      RS
      • 2006
      • 3773
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

i wciągną na lawetę. Przewoźnik jest ubezpieczony ( w razie czego). A w trakcie wciągania koła będą zablokowane i może troszeczkę gumy się zetrze ???
      O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
      O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
      =================================================

Komentarz

• seba12a
        Ambiente
        • 2010
        • 142

a rozrząd czy skrzynia nie zostanie uszkodzona.

później będzie "udowodnij mi, że to ja uszkodziłem wciągając"
        Zarabiam - podatek, lokata - podatek, kupuje auto -podatek, benzyna - 3zł podatku, sprzedaje samochód podatek. Ile % zostaje z moich pieniędzy ? 20% ?

Komentarz

• sesik
          RS
          • 2006
          • 2165

Zamieszczone przez seba12a
          Straz miejska chce mnie ściągnać a mnie nie ma ?
          Może ja nie logicznie myślę ale nie prościej parkować tak żeby nie mieli podstaw do ściągania auta. Skoro się martwisz że coś się może uszkodzić.
          Best ET = 13.666
          Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
          PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
          http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• seba12a
            Ambiente
            • 2010
            • 142

Ostatnio ściągnęli 30 aut. i było do ściagnięcia jeszcze 50 ale im sie nie chciało. Wybudowali 5 bloków a miejsc parkingowych zrobili 30. Wcześniej wszyscy stawali na parkingu biedronki ale tamta zaczęła zakładać blokady i teraz około 150 miejsc stoi puste bo to prywatny parking a ludzie nie maja gdzie zaparkować.

Komentarz

• mozgi
              L&K
              • 2009
              • 1127
              • Octavia I (1U2)
              • AKL 1.6 MPI 101 KM

Re: Wciaganie na lawetę samochodu na biegu ?

Zamieszczone przez seba12a
              . Straz miejska chce mnie ściągnać a mnie nie ma ?
              na upartego to jedno koło zdejmuj i chowaj do bagażnika :lol: ciekawe co zrobią ?

PS. z tego co widział, to straz miejska w Warszawie ciągnie auto za sobą na rolkach( tzn tylko dwa koła), chyba że cos się zmieniło ? za granicą usuwaja auto tak, że podjeżdża jeden koleś taką większą ciężarówką i za pomocą dźwigu( wysięgnika, ramiona, łyżki nie wiem jak to nazwać) zamontowanego na tej ciężarówce podnosi całe auto do góry

edyt znalazłem filmiki:
              W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

a ten najlepszy http://www.youtube.com/watch?v=-XTiZJdA0Xs
              ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
              Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

• xplo
                Ambiente
                • 2010
                • 221

Ten jest też dobry http://www.youtube.com/watch?v=TeCN8A0st_E Widać, że ciągną i koła nie zablokowane i jeszcze zadrapali :shock:

Komentarz

• endrju
                  Classic
                  • 2009
                  • 34

Mnie tak kiedys wlasnie zawineli w Szczytnie - lawetka i dzwig. 2 tasmy pod auto i dzwig elegancko nalozyl autko na lawete MIalem wsteczny oraz reczny jak zwykle

Komentarz

• firmek
                    Rider
                    • 2008
                    • 477

Zamieszczone przez xplo
                    Ten jest też dobry http://www.youtube.com/watch?v=TeCN8A0st_E Widać, że ciągną i koła nie zablokowane i jeszcze zadrapali :shock:
                    :shock: :shock: :shock: niezly hardcore
                    Zamieszczone przez endrju
                    Mnie tak kiedys wlasnie zawineli w Szczytnie - lawetka i dzwig. 2 tasmy pod auto i dzwig elegancko nalozyl autko na lawete MIalem wsteczny oraz reczny jak zwykle
                    Tez tak kiedys zostawialem auto, tzn bieg i to tak by nie ruszyc auta, czyli wsteczny jak stalo tylem do sciany, 1 jak przodem i do tego reczny. Kolega poradzil mi zeby zostawiac tylko na recznym, na wypadek jak by ktos puknal auto na parkingu.
                    Zamieszczone przez mozgi
                    PS. z tego co widział, to straz miejska w Warszawie ciągnie auto za sobą na rolkach( tzn tylko dwa koła), chyba że cos się zmieniło ?
                    Powiedzmy, ze odchodzi problem z autem na biegu (o ile nie jest to tylni naped) ale co z zaciagnietym recznym?

Komentarz

• ufo
                      L&K
                      • 2008
                      • 1475
                      • Octavia III combi (5E5)
                      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez sesik
                      ale nie prościej parkować tak żeby nie mieli podstaw do ściągania auta.
                      :idea: i wszystko na ten temat.

Komentarz

• Set
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 113

Co do wciągania samochodu na lawetę.
                        Raz sąsiadowi odciągali samochód bo źle zaparkował i zatamował ruch na parkingu.

Wciągając samochód coś nawaliło i spadł tracąc przedni zderzak.
                        Przy odbiorze, chcieli mu wmówić, że taki już był !
                        Sprawa skończyła się w sądzie - na szczęście był monitoring i sprawa wygrana, ale szli w zaparte.

Komentarz

• seba12a
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 142

Zamieszczone przez ufo
                          Zamieszczone przez sesik
                          ale nie prościej parkować tak żeby nie mieli podstaw do ściągania auta.
                          :idea: i wszystko na ten temat.
                          tzn jak ? chodnik ma 90-10cm taki falowany debilne Polaczki zrobili o.0 ? więc chodnik odpada. Stanę przy krawężniku zaraz będzie, że utrudniam ruch. ...
                          stanę na parkingu pod sklepem - teren prywatny

Pobudowali bloki po 13 pięter bez parkingów i teraz parkuj. Już plac zabaw rozwalili, żeby 20 samochodów więcej mogło wejść. To już wszyscy się zjechali z innych bloków.

Komentarz

• ufo
                            L&K
                            • 2008
                            • 1475
                            • Octavia III combi (5E5)
                            • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

seba12a, o problemie parkowania nie musisz mi pisać, ja czasami zapierdalam 600-800 metrów do auta bo pod blokiem nie ma miejsca ale przynajmniej parkuje tam, gdzie nikomu nie przeszkadzam a tym bardziej "laweciarzom" :wink:

Komentarz

Pracuję...